300m2 og 300 elever på Kildegårdsskolen i Herlev

Vores ca 300 m2 store fællesrum var udstyret med et par biografstole, slidte udendørs træborde & bænke, metalrør og stålgitre som engang havde tjent som plantestøtter og skillevægge. Det hele så meget slidt ud og de hvide vægge var nærmere grå, kedelige og meget intetsigende – eller måske sagde de faktisk noget: ”ligegyldighed”. Det er ikke ment som en bebrejdelse til de arkitekter, der engang har designet rummet og skolen – for faktisk har de udstyret rummet, der ingen vinduer har, med et hav af ovenlys som lader dagslyset trænge ind i den indre kerne af bygningen.

Men vi tænkte at det nu var på høje tid at give rummet et nyt indtryk. Med hjælp fra Skøn Skoles indretningskonsulent fik vi styr på de 300 m2. Vi lavede en drømmezone med sofaer af Europapaller, en venskabszone, en arbejdszone, et Fairplay-område, et naturvidenskabligt område og en stor opgradering af området foran vores serviceafdeling. Vi genbrugte gamle scenekasser, bygge sofaer af E-paller, lavede flotte skraldespandsskjulere og meget mere.

Vi fik også lavet en Skøn Skole Avis, skrevet redaktionelle artikler til lokalaviserne og lavet flere film om venskaber med titlerne “Hvad er en ven?” og “Hjælpsomhed betaler sig”.

Skøn Skole kommentar: Helt fantastisk, hvad denne skole har formået. Et projekt af denne størrelse kræver godt forarbejde samt viden om hvilke faktorer, der skal til for at komme godt i mål. Kontakt Skøn Skole for at høre nærmere om dette, før I giver jer i kast med en så stor udfordring.

• Fantastisk projekt ! Det overstiger langt mine forventninger. Det er skønt at se så mange unge mennesker – og voksne – være så engageret. Det skaber dét, der skal til for at kunne skabe læring. Det er da fantastisk !” Skoleinspektør Michael Berkowitz.

Deltagere:

12 udskolingsklasser, 300 elever, 27 lærere, 1 Skøn Skole konsulent, 2 fra Sundt Venskab, pedeller.

Bonus: Skolen søgte Call me om 10.000 kr. til at få støtte til at lave et Skøn Skole projekt der handler om den gode tone.

Skøn Skole er en non-profit forening, der blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.