Daugård Skole booster fællesskab

Vægge med opslagstavler budte hver morgen velkommen - nu er der et glad budskab, der smiler til en hver dag

Udstillingsvæggen var hvid for at være neutral til alle værkerne, men den nye mørkegrå fremhæver værkerne langt flottere.

vigtig med en god underkonstruktion

På Daugård Skole ved Hedensted gik to klasser, der lige er kommet op i 5. og 6. kl. i gang med at forvandle deres store aula – skolens indgang. Det var lidt nervepirrende for skoleleder Kirsten Stubben at skulle “frigive” det vigtige rum, som også bruges af andre borgere i byen. For hvordan kan vi vide, hvordan det kommer til at se ud og om det bliver godt ? Og er eleverne i stand til at levere perfektionisme?

Kirsten havde dog et par triumfer i ærmet: 1) super motiverede elever samt dygtige lærere og 2) hjælpsomme og positive forældre ! Dét kommer man langt med. Rigtigt langt! Faktisk havde hun endnu en triumf: hun havde vundet en Skøn Skole indretningskonsulent, som ville begejstre, facilitere og kvalitetssikre arbejdet og eleverne.

Det overordnede tema blev fællesskab, hvilket nu er den røde tråd i rummet. Alle børn har lavet et ikon-maleri om fællesskab og venskab og de mange billeder slanger sig som en strømlignet bort om hjørner og rundt i rummet. Nu kan man tydeligt fornemme skolens motto: Ansvar og respekt for fællesskabet – og for den enkelte.

Kirsten skriver efterfølgende til Skøn Skole: “Alle går nu og siger Næhh og Ihh og Åhh, så det er en kæmpe succes! Og vi har jo allerede planer om at anvende flere af idéerne (altså andre ting) i den nye læringsrum ovenpå. Nu tør vi jo godt!”

Det er sådan, det skal gøres. Hjælp til selvhjælp. God fornøjelse!

• Mads fra 5.kl. siger: “Tænkt at det bliver så flot, det vi laver! Vi kan jo godt – det er nok fordi at du forlanger et højt niveau – og når du forventer det, så kan vi faktisk godt.” ”.

Deltagere: En 4. klasse og en 5.klasse (lige før sommerferien), forældre, lærere, pedel og 1 proces- og indretningskonsulent fra Skøn Skole.

Bonus: Daugård Skole deltog i en Skøn Skole konkurrence og vandt en proces- og indretningskonsulent fra Skøn Skole til at komme og hjælpe.

Skøn Skole er en non-profit forening, der blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.