Faglokalet blev til MATEMAGI i Låsby

Matematik faglokale FØR

Rummet, som før var et noget intet-sigende klasseværelse er nu et magisk rum med farver, former og interessante og kreative ting på væggene, en flot kubikmeter-kube og en fantastisk tænketank som koncentrationsrum og gruppearbejdsrum.

Det har både været en uge med overraskelse – over hvor meget ting kræver – og at ting tager tid – og det at “designe” kan være forbundet med hårdt arbejde. Der har været fustration over, hvor uoverskueligt det kan være, eller at man også skulle lave noget, man ikke havde stor lyst til. Men vi har også bemærket begejstring over ting der lykkedes og opdagelsen af, at der var noget man var rigtig god til. Mange har fået øjnene op for, at det kræver indsats og samarbejde, hvis man vil nå målet.

Nogle viste sig at være mestre i præcision og udholdenhed med en pensel i hånden, andre med en skruemaskine og igen andre med et kamera. Der er bagt boller, der er vasket pensler, der er skrevet artikler og lavet film, og der er taget store beslutninger om at vælte mure ! Utroligt, hvad vi kan gøre sammen !

• ”Jeg er overrasket over, at der hører så meget planlægning og forarbejde til at kunne lave sådant et rum. I dag skulle jeg regne ud, hvor meget træ vi skulle købe, hvis pladerne havde en bestemt størrelse. Hvis jeg har regnet forkert, så kan vi jo ikke lave rummet. Så det var vigtigt at det blev gjort rigtigt”.
  • “Jeg synes, at lokalet er blevet rigtigt flot og lærerigt. Det bliver helt anderledes at gå i skole og sjovere at arbejde i sådan et rum . Det bliver et lærerigt rum – et magisk rum – det er jo mate-magisk! Feks. laver vi en tænketank, hvor man kan koncentere sig – og en kubikmeter, som er en lærerpult og så kan vi jo se hvor stor en kubikmeter er.”

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbilledeDeltagere: 24 elever fra 6.kl., mange forældre, flere lærere, 2 medarbejdere fra Silvan, medarbejder fra Skøn Skole.

Pilotprojekt Låsby
Eleverne fra 6. klasse på Låsby Skole byttede skoletaske, bøger og det faste skema ud med værktøjskasse, samarbejde og kreativ tænkning, da de på 6 dage forvandlede et kedeligt og uinspirerende faglokale til skolens fremtidige ’matemagiske rum’ for udskolingsklasserne.