Forskønnelse af rum og omgangstone

På Iqra Privatskole har vores 7.klasse valgt at lave et Skøn Skole-projekt, hvor de ville kombinere en forskønnelse af klasseværelset med en forskønnelse af deres omgangstone. Det har budt på en masse overraskelser undervejs – både hos eleverne og på deres nye vægge, som nu afspejler en spændende fremtid for deres klasse. De 24 personligheder gik på med krum hals og udarbejdede i designfasen en klasse, der på simpel vis kunne forene alle deres forskellige personligheder ind i ét rum. Det krævede en positiv indstilling og energi i et samarbejde, hvor alle skulle blive enige. Stoltheden og ejerskabsfølelsen er i dag ikke til at tage fejl af. Væggene i klasselokalet og på skolegangene er præget af simple – men stærke farver og ord, som beskriver de værdier, eleverne nu har fundet med hinanden og hos hinanden igennem dette forløb.

Vi lærere mener, at den største forandring og udfordring har ligget i, at det også har været et større trivselsprojekt. Vi har fået brudt en tidligere dårlig tone i klassen – og nu gælder det om at holde den nye gode tone i hævd – og nyde det flotte nye klasselokale sammen. Vi kan anbefale andre skoler at prøve dette koncept, da det inkluderer vores skolers elever på en anderledes måde. Det giver dem større respekt for en skole, som de selvfølgelig skal være med til at opbygge. Det er en unik mulighed for eleverne at møde hinandens bedre sider og skabe nye relationer, lade sig inspirere af hinanden og nyde udfaldet af en inspiration af et stærkt samarbejde; Vi kan, hvad vi vil – men det kræver hårdt arbejde.

• Den største forandring er sket hos eleverne selv, som nu kan møde hinanden med respekt – og finde ro i en ny sfære i deres fælles klasse. ”.

Deltagere: 24 elever fra 7.kl. samt 2 klasselærere.

Bonus: Skolen søgte Call Me om 10.000 kr. til at få støtte til at lave et Skøn Skole projekt, der handlede om den gode tone.

Skøn Skole med indre og ydre forskønnelse! Et trivselsprojekt, hvor der arbejds med, hvordan man på bedste vis kan forene 24 forskellige personligheder i et rum. Facit: Vi kan, hvad vi vil - men det kræver hårdt arbejde.