Fra containerplads til Open Air Lounge

En 7. klasse manglede et sted at være. Skolegården var fyldt, og de unge ønskede sig et område, hvor udskolingen kunne få lov at være lidt for sig selv.

Skoleledelsen tænkte sig lidt om og fandt så på en løsning. Skolens lille aflukkede plads til affaldscontainere lå umiddelbart op ad skolegården, og da containerne fik en ny plads, blev der frigjort knap 30m2, som måske kunne bruges til noget andet.

”Vi var lidt skeptiske overfor idéen, for hvem gider at være i et containerrum?” siger Isabella fra 7. klasse, der ligesom sine kammerater havde svært ved at forestille sig noget godt på de kvardratmeter. Men det varede ikke længe, før alle var i fuld gang og var fanget af alle de gode idéer. ”Vi startede med at få et oplæg fra Skøn Skole, derefter lavede vi workshops og fandt idéer og inspiration fra hjemmesider/apps som Pinterest og Instagram. Vi lavede et mood board med alle vores idéer, så vi kunne beslutte og få et overblik over, hvad vi skulle lave de næste par dage. Det blev til pallesofaer, hyggekroge, planter og forårsmalerier”

Materialer: brugte traller og paller, der blev malet sorte, en gammel skolebænk, der blev slebet og malet på ny, træstubbe, der blev dekoreret, skilte lavet af pallerester, bildæk som planteafskærmning og plantekasse, vindspil af malerrørepinde, købte madrasser og ryghynder (da de skulle være vejrfast og kunne tåle regn).

• ”Man bliver virkelig glad af at være i den nye lounge, både på grund af farverne og også fordi vi selv har skabt det. Nu kan foråret godt komme, så vi kan hygge os derude!” Caroline, 7.kl.

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbillede

Deltagere: 7.kl., lærer og pedel, 2 forældre, 1 Skøn Skole proces- og indretningskonsulent

Tid: 5 dage ekskl. indkøbsdag

Skøn Skole er en non-profit forening, der blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.