Jagten på den gode tone i Brædstrup

Den store multisal fik en anthrasitfarvet bagvæg med hvide flotte typografier på.

Arbejdspladser - bænke, barstole og borde fik en ramme omkring, så der kom tag over hovedet med indbygget belysning.

Nu er det hyggeligere at sidde og arbejde her, selvom det er i et stort fællesrum

Endevæggen over trappen er blevet til en Tetris-væg.

Den er 3-dimensionel i 3 niveauer (nogle steder) og bag ved nogle af pladerne er der belysning, så det giver en speciel flot effekt.

Vi har også lavet et Tetris-inspireret vægur.

Et af de store kunstværker. Det er en BARCODE-PATCHWORK - inspireret af Skøn Skole Skoles Idékatalog.

Bag den rigtige barcode ligger der en film om Skøn Skole projektet og jagten på den gode tone

Plakatkunst - inspireret af Skøn Skoles Idékatalog.

Tonens DNA. Også her gemmer der sig en barcode der fortæller noget om den gode tone

Yes we can er plakatkunst - inspireret af Skøn Skoles Idékatalog

4 store lærreder i 2,50m x 2,5 m blev til flotte kunstværker

Nu kan vi sidde foran pejsen.

Vi har bygget strandstole i sort gennemfarvet mdf og syet flotte puder.

computer-underlag

Vores skole er blevet renoveret for et år siden. Men der manglede noget specielt over vores skole. Det kunne for eksempel være en masse farver, noget hvor vi ikke er i tvivl om at det er vores. Vores skole var (i vores øjne) grim, grå og kedelig. Den var for moderne, vi havde brug for noget der var mere os. Vi ville gøre skolen til et rart og indbydende sted at være. Kedelige omgivelser, kan få det forkerte sprog frem, og medføre konflikter, derfor ville vi gerne sætte vores præg på skolen og især vores fællesrum, Multisalen. Vi lavede udsmykning, møbler og kunstværker med integrerede smartcodes, som folk kan scanne og se hvad der ligger bag. Vi kaldte det “Jagten på den gode tone! ”

• Vi lavede de flotteste store malerier. Hvert maleri havde integreret en smartcode, som fortalte noget om den gode tone, om et godt fællesskab eller god opførsel. Bag barcoderne, som vi faktisk også malede ind med pensler (det kræver præcision) lå der vores egen film, sang el.lign. Nu kan væggene tale. Vi byggede også en ramme omkring vores barbord og stole, som ligesom dannede tag og sider, så der blev hyggeligt at være. Vi byggede små stole, et ur og en flot tetra-væg. Vildt ! Se i øvrigt vores film.
  • Anbefaling: Vi syntes bestemt, at man skal gribe chancen for at lave Skøn Skole, for man får så meget mere ud af det end et skønt lokale. Man lærer at samarbejde, og man ser helt nye sider af sig selv og andre. Husk at tage ansvar for at forskønne jeres rum, nu når I endelig for lov til at gøre en stor forskel, det er superfedt at være en del af! Hilsen 8.årgang

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbilledeDeltagere: 24 elever fra 8.årgang havde ansøgt om at være med i Skøn Skole projektet, 1 lærer, 1 Skøn Skole indretningskonsulent i to dage, 1 pedel. Bonus: gode tilbud fra virksomheder f.eks. Stark, engagerede journalister fra Brædstrup Avis og Horsens Folkeblad.

Skolen søgte Call me om 10.000 kr. til at få støtte til at lave et Skøn Skole projekt der handler om den gode tone.

Skøn Skole er en non-profit forening, der blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.