Kantine i nye klæder

På Vordingborg Produktionsskole smørede de unge mennesker ærmerne op ændrede deres hverdag. Kantinen skulle blive til et sted, de kunne lide at være.

Noget af det første elever og lærere fortalte os om her i Skøn Skole Centralen var deres problem med de turkis stole i kantinen. De var grimme og ødelagde alt. Og det ville tage for lang tid og være for svært at male dem alle sammen! Men der er nogengange et trick, der virker: gør en dyd ud af nødvendigheden. Med lidt snilde og hjælp fra vores indretningskonsulent og frivillige arkitekter fandt vi løsningen. Nu er den turkis farve et “must” – den frisker op og gør rummet unikt.

De små dekorative firkanter på væggene er lavet af de forskellige materialer, som der arbejdes med på Produktionsskolen; glat træ, groft træ, poleret stål, børstet stål osv. De flotte lamper er også lavet af eleverne selv.

• “Vi er meget stolte af det samarbejde og den indsats der blev leveret af hele skolen. Derudover er vi stolte over, at kunne se, at der er flere og flere af eleverne der bruger vores kantine. Ikke kun til den obligatoriske frokost, men også til den frivillige morgenmad. Samtidig er tonen inde i kantinen også blevet mere venlig, der bliver for eksempel sagt ”tak for mad” og så er der ikke lige så meget larm, som der plejede at være.

Det var overraskende, hvor lidt tid og arbejde der skulle til for at gøre rummet til et rart sted at være. Vi blev meget positivt overraskede over det endelige resultat, da det er en klar forbedring af hvad vi har været vant til.”
    Signe og Patrick.

Deltagere: 24 elever og 4 lærere, 1 Skøn Skole konsulent.

Bonus:
Skolen søgte Call me om 10.000 kr. til at få støtte til at lave et Skøn Skole projekt der handler om den gode tone.

På Vordingborg Produktionsskole er der kommet nyt liv i kantinen. Nu bruges den nemlig mere. Det er efter en kærlig hånd fra eleverne, som har frisket op og dekoreret efter temaet mad, fællesskab og god tone. Se de inspirerende billeder - det er blevet SÅ godt.