Klasseværelse med beretterhval og tyske bøjninger

7. klasse på Sankt Knud Lavard Skole fik nye skabe. Problemet var at de ikke var specielt kønne. Det var et arvestykke, og skabene er meget robuste, hvilket er en god ting på en skole.

Sollyset havde (mis)farvet nogle af lågerne, så den grønne farve var ikke ens overalt. Men det er der råd for. Vi valgte den pæneste af de grønne nuancer og fremhævede denne farve ved at bruge den flere steder i lokalet. Dét virker.

I idéfasen havde eleverne ønsker om at få noget læring op på væggene og foreslog bla. berettermodellen, tyske bøjninger, ligninger samt noget, der kunne vise og demonstrere fællesskabet. Det endte med, at vi brugte en dag på, at klassen fik et oplæg om det at fotografere, om frø- og fugleperspektiver, hvorledes man skaber et motiv, beskærer osv., hvorefter man gik i grupper og slog sig løs med kameraer og objektiver. Det var ikke kun sjovt, men også en rigtig god øvelse i samarbejde.

Klassen valgte to “værdi-ord”; venlighed og respekt – som blev malet på væggen. Der blev lavet en computerbar og en bænk med madras. Den gamle opslagstavle blev malet på ny – og girafferne, der pynter (når tavlen er tom) kommer sig af, at skolen giver klasserne dyrenavne – så girafklassen fik således deres kendetegn med sig.

• “Nu har vi skolens flotteste lokale og vi har bevist, hvad vi kan”.

“Det var rigtigt sjovt og lærerigt at arbejde på denne måde – og også lidt hårdt at male alle bordben og stoleben – men det er blevet super flot. Og så har det været ret hyggeligt og godt at lave det sammen med ens kammerater”
    Lucas 7.kl.

Deltagere: 17 elever og 1 Skøn Skole konsulent (+ ca 10 forældre på en forælderarbejdsweekend).

Tid: 4 hverdage samt en weekend

7.kl. på Sankt Knud Lavard skole havde klare forestillinger om, hvad der skulle op på væggene og ind i rummet. Flere stikkontakter til computere, computerbar, bænk og noget om fællesskabet. Et skrabet budget men masser af knofedt og forældre, der ville hjælpe. Så meget kan man lave for så lidt!