Når ord blir´ til handling

Indgangen til udskolingen før og efter

En svævebænk og to store robuste barborde giver mulighed for stå- og sidde-gruppearbejde.

Et normalt bord samt et barbord giver nu mulighed for gruppearbejde. Skolen er ved at indkøbe barstole og skamler til bordene.

"The time is always right to do what is right" MLKing, "Du skal selv være den forandring, som du ønsker at se i verden" Gandhi

"Vores ord kan ændre hele verden... ", Malala

Det store spejl har samme størrelse som de flotte elev-værker af Gandhi, Martin L King og Malala og minder eleverne om, hvad de selv kan bidrage med.

Knagerne skulle beholdes, men ofte bruges de kun i et par vintermåneder, så der blev fundet en løsning, hvor det også ser godt ud, når der ikke hænger noget eller kun lidt tøj på.

Vindueskarm blev til udvidet podie med rige muligheder for ogs at lave gruppearbejde.

Udskolingens gangareal på Vangeboskolen fik nyt liv og stor værdi

En lang hvid gang, et par slidte skolestole og ødelagte opslagstavler sagde hver dag god dag til vores udskolingsklasser. ” Man” følte ingen grund til at gå specielt varsomt om med interiøret, hvorfor skulle man dog det?

I ugen før Skøn Skole projektet havde vi talt om sproget, vi bruger i dagligdagen. Om hvordan det påvirker os. Vi talte også om verdens store personligheder, som havde sagt kloge sætninger om livet og verden. Det kom til at blive rammen for vores Skøn Skole projekt og blev ”den røde tråd” i indretningen af vores gang. Vi arbejdede med hvordan vi kunne forskønne vores gang og gøre det til et rart sted at være – og der til hører også et pænt sprog og god opførsel.

Det blev til en super spændende og meget flot gang med plads til gruppearbejde, samtalesteder og hvileområde. Tre store lærreder gengiver Gandhi, Martin Luther King og Malala med hver deres kloge citater, som hver dag minder os om, hvordan vi kan gøre verden til et endnu bedre sted at leve i.

• ”De har aldrig lært så meget i sløjd, som de har gjort her. Så enkelt er det!”
    Henrik Tholle, matematik og sløjdlærer

“Vi har fået æstetik ind i vores udskoling og et farverigt og inspirerende miljø, som vi er stolte af og glæder os over hver dag. Det har været en ekstrem stærk proces, som har vist stort engagement og ejerskab hos eleverne.” Ingelise Tingdal Rasmussen, udskolingsleder

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbillede YouTube-forhåndsvisningsbillede Deltagere: To 8.klasser, 2-4 lærere, 1 Skøn Skole konsulent, 2 Silvanmedarbejdere én dag, pedel og delvist andre lærere.

Vangeboskolen søgte Call me om 10.000 kr. til at få støtte til at lave et Skøn Skole projekt der handler om den gode tone.

Elever skrev flot artikel til lokalavisen, som bragte indslaget med glæde.

Kedelig udskolingsgang fik eftertænksomme budskaber og flotte værker på væggene. Der blev bygget siddepodie, barborde og hyggelige nicher. Se hvad æstetik og design kan gøre ved et rum og dem der lever i det.