Personligt klasseværelse på Christianhavns Døttreskole

Sammen kan vi skabe underværker !

før

før og efter - nu har man lyst til at gå ind

efter

vores personlige silhuetter - inspireret af Skøn Skoles idékatalog

Vi satte ord på vores værdier

skjult materialeskab med pæn afskærmning

skraldespand i pæn forklædning

Tænk engang - vi kan !

smart træk-udbænk og dobbelthynde

fantastisk oplevelse selv at få lov til at købe ind

Kreativitet kræver stram styring

Vi holdt samling to gange om dagen

husk at se vores film

6. klasse på Christianhavns Døttreskole ville gøre deres klasseværelse kulørt og mere personligt. På trods af ret gode forhold på skolen med smartboard og flotte nye borde og stole ønskede eleverne at sætte præg på deres egne omgivelser og forvandle lokalet til et mere inspirerende læringsmiljø. Personlige silhuetter, bevidst valgte friske farver med viden om farvepsykologi, et dejligt læsepodie, klassens værdier og en skraldespandsskjuler var nogle af de ting, der blev realiseret.

• Klasselærer Rasmus Knudsen deler sin opfattelse med os:
  • ”Vi har en stor gruppe af elever, som fagligt er meget stærke og synlige i klassen, men der også nogle stykker, der er mere stille. Eleverne har arbejdet sammen med nogen, de normalt ikke samarbejder med og har oplevet nye sider af hinanden. Det er dejligt at se fagligt svage elever vise initiativ og få en fremtrædende rolle. Vi har elever der ofte siger: det kan jeg ikke. Men i Skøn Skoles innovationsuge hørte vi det ikke en eneste gang. Ingen sure miner og ingen der har gemt sig. Alle har været med og alle har gjort deres bedste. Det er en ny verden der har åbnet sig.”
  • Inspirerende farver. Man kommer ind og WOW man tænker: jeg har lyst til at gå ind i denne klasse… det er så fantastisk”.
  • Det bedste af det hele er, at vi selv bestemte hvordan det skulle se ud og at vi fik lov til selv at lave alt arbejdet. Normalt bestemmer de voksne og det er også voksne der laver arbejdet, men i Skøn Skole innovationsugen fik vi lov til at gøre selv. Nu har vi skolens flotteste klasseværelse og så har vi endda lavet det selv!

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbilledeDeltagere: 24 elever fra 6.kl., 7 forældre, flere lærere, medarbejder fra Dyrup, medarbejder fra Silvan, medarbejder fra Skøn Skole.
Andre medspillere: Humania, Foliekniven.dk, I M Saddelmager. Skoleledelse og pedel.

Pilotprojekt Christianhavn
Stor succes med første pilotprojekt! 6. kl. på Døttreskolen på Christianshavn har tryllet et æstetisk og flot klasseværelse frem. De har bygget en træk-ud-læsebænk, flot skraldespandsskjuler og pæne afskærmninger til organisatoriske skabe. Værdiord og flotte farver pryder deres nu helt personlige klasseværelse.