Poul Gernes inspireret fællesrum

Nivå Skole Nord har prøvet Skøn Skole før. Det ville de igen. Bevæggrunden var blandt andet at lave et fælles projekt, så fællesskabet styrkes blandt de mange forskellige elever med meget forskellige baggrunde i de fire klasser på 7. årgang. Samtidig skulle det opelske elevernes kreativitet og ansvarlighed.

Endnu et fællesareal skulle få nyt liv, nye funktioner og ny værdi for alle. Før projektstart var de fire 7.klasser på Louisianna og se udstillingen Poul Gernes, som de blev meget inspireret af. De tog nogle af kunstneres arbejdsmetoder til sig og skabte nye designs med striber, farver, cirkler og citater i deres fællesrum – og en mindre udgave af den store udendørs pyramide på Louisianna er nu et kommunikationscentrum i fællesrummet udover de mange andre arbejdspladser, der blev skabt i projektet.

70 elever kastede sig ud i at bygge møbler, dekorere vægge, lave film, markedsføring, skrive artikler, styre økonomi og lave kunstværker mv. Projektets størrelse giver en stor nok ramme til at forskellige kompetencer og passioner kan komme til udtryk.

• ”I samarbejde har vi skabt et skønt fællesrum. Det er helt åbenlyst, at eleverne nyder at opholde sig i fællesrummet både i timerne og i frikvartererne. Vi kan nu se, at Skøn Skole projektet har givet et stort spark fremad i forhold til samarbejdet eleverne i mellem på tværs af klasserne i de linjeuger, vi havde i ugerne efter Skøn Skole. Dette er helt enormt vigtigt, da det var opstarten på et linjeforløb, som skal køre helt til slutningen af 9. årgang, dvs. de næste tre år.”.

Deltagere: 70 elever fra 7. årgang samt 6 lærere og en Skøn Skole proces- og indretningskonsulent

Skøn Skole er en non-profit forening, der blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.