“Shape your life” !

“Shape your life” var mottoet for de 94 elever og deres lærere på Nivå Skole Nord. På 6 dage har de formet deres hverdag på ny. Fællesrummet, som før bare var et sted, man gik igennem for at komme ind til sin klasse, er nu et rart opholdsrum, som byder på siddepladser og gruppearbejdssteder – og har en hyggelig ambiente. Dobbeltbetydningen i mottoet “shape your life” er lige til at forstå: Eleverne tager hammer, sav og pensel i egen hånd og skaber former i møbler og rum – og samtidigt giver Skøn Skole projektet en oplevelse af at man selv kan være medbestemmende og forme sit liv. “Det bliver jo en helt anden hverdag i det nye rum, som vi kan bruge både i frikvartererne og i timerne”.

Vi fik lavet et stort podie med trappe og puder. Af traller fra en murermester eller stilladsfirma byggede vi bænke og lavede et tilhørende bord af sort gennemfarvet mdf. Vi malede vores gamle picnic-borde og lagde en plexiglasplade på, så det er blevet et godt skriveunderlag. Vi lavede en computerbar og også siddemøbler af bildæk. Vi fik fat i 9 birkestammer som vi placerede forskellige steder i rummet. Vi fik 4 gamle ribber fra gymnastiksalen, malede dem og brugte dem som rumdelere. Garderoben har vi samlet ét sted og sat op på en sjov måde. Vi har lavet flotte grafikker på væggene, der fortæller noget om, hvad der er vigtigt at have med sig, når man skal lære og udvikle sig.

• Uddrag fra elevinterview:
  • ”Jeg håber på, det bliver et lækkert sted, hvor der kommer til at blive skabt et godt socialt samvær. / Jeg håber, det bliver et pænt rum, og at folk passer ordentligt på det. / Jeg synes vi arbejder meget, og det ville være spild af tid, hvis det bliver beskidt. / Jeg håber også på, det skaber en tryghedsfølelse for mange elever og lærere”
  • Eleverne har været fantastiske. Engagerede og aktive. Vi tror også at en stor del af succesen skyldes et meget stærk lærerteam – det er i hvert fald det, vi har fået at vide. Vi var 7 lærere. Og vi var der gennemgående hele dagen, alle dagene. Det var vigtigt og det har mange fordele. Vi havde en dygtig snedkeruddannet lærer i teamet og vi fik ekstra hjælp fra en pensioneret pedel.

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbillede

Malerdans – boost energien
YouTube-forhåndsvisningsbillede

Rap
YouTube-forhåndsvisningsbillede Elevjournalisternes egen avis
Elevavis Nivå DSC_5536 projektpræsentation

Læs elevernes egne avis her og se under presse for de tre flotte artikler i de lokale aviser.

Procesbilleder her. Hvis vi kan – kan I også !

Deltagere: 94 elever/4 klasser fra 7.årgang, 8 lærere, en pensioneret skolepedel, en bedsteforælder, en proces- og indretningskonsulent fra Skøn Skole.

BONUS: Medarbejderfond for VKR Gruppen på anbefaling af VELUX Danmark A/S, et selskab i VKR Gruppen, sponsorerede bidrag til materialeudgifter, Grønthandler og Netto i Holmegårdscenteret sponsoreret bl.a. varer til fernisering, god rabat på varer købt hos SILVAN og STARK

94 elever fra 7. årgang gjorde deres fællesrum brugbart. Med innovative møbler og flotte grafikker på væggene har de skabt et nyt flot læringsmiljø og en bedre skoledag.