Sundhed, søvn og bevægelse som tema i fællesrum

To 8.klasser på Usserød Skole fik udfordringen at synliggøre temaerne sundhed, søvn og bevægelse – elementer som er meget vigtige i denne aldersgruppe – og det på en måde som appellerede til dem selv. De ønskede ingen løftede pegefingre og formaninger, men derimod gerne noget kunstnerisk. Sammen med en billedkunstlærer Henriette Bonde og en konsulent fra Skøn Skole gik de på med krum hals.

(De farvede nisher var i forskellige grønne farver og måtte ikke ændres)

Vidste du at…. teenagere har behov for en del søvn og at det anbefales at de sover ca. 9-10 timer i døgnet? … og at søvn har indflydelse på et mere stabilt humør, giver bedre indlæringsevne, sørger for den rette mængde væksthormoner og mindre overvægt?

• ”Jeg synes helt klart, at vi mangler noget mere kreativitet i skolen. Vi tilbringer rigtigt mange timer her og så kunne der godt være plads til at træne og udvikle kreativiteten. Er det ikke også det, I så gerne vil have at vi også bliver – kreative ?”
    Súsanna Jacobsen, 8.b.”“Jeg synes det er fedt, fordi du lærer bedre, når du ser det her. Du bliver mere glad og motiveret …
    Martin, 8.kl.

Projektvideo
YouTube-forhåndsvisningsbilledeDeltagere: To 8.klasser, 1 lærer, 1 pedel, 1 konsulent fra Skøn Skole.

Tid: 3 dage (ren tid med oplæg, inspiration og praktisk malerarbejde)
Flot forsidefoto samt helsidesartikel i Hørsholm Ugeblad, som udgives i store dele af Nordsjælland

er det her ?
Skøn Skole er en non-profit forening, der blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.