I Skøn Skole har eleverne medbestemmelse. Men det er læreren, der er lærer. Derfor udvikles Skøn Skole konceptet i tæt samarbejde med lærere og ledere. Hør hvad de gerne vil dele med andre.
Vil du gerne se hvordan Skøn Skole kan være et væsentlig bidrag til det pædagogisk arbejde – så se hvad Tine Madelung fra Abildhøjskolen har fået ud af innovationsugen i videoen her til højre.
Tine Madelung, lærer Præstø Privatskole
“Det at lave Skøn Skole er udenfor ens normale kompetenceområde. Første gang ved man ikke helt, hvad man går ind til, og hvordan det udvikler sig. Man tør gå i gang med Skøn Skole og med de dertilhørende byggeprojekter og den anderledes læringsform, når Anne Hopmann er med i projektet som konsulent, fordi hun har styr på processer og udstråler en ro og indgyder eleverne og lærerne samme tro på egne kompetencer. Det lyder enkelt, men der faktisk det, lærere prøver på hver dag. Og så er det bare super dejligt at kunne sparre med en hele vejen igennem, at blive inspireret og få den erfaring og kompetence med i købet, som Anne har på området både i processen men også i design og indretning af rum. Et fantastisk samarbejde.”
Henrik Clausen, Skoleleder Abildhøjskolen:
Abildhøjskolen vision er, at vi skal være professionelle og attraktive og have vores fælles værdier i fokus i alle hverdage. Her så jeg med det samme SKØN SKOLE som en fantastisk mulighed for, at en lille bid af skolen kom videre i mod udviklende og fællesskabende læringsmiljøer, og hvor ejerskabet hele vejen har været sat i højsædet. Fantastisk projekt, et solidt lærerteam og en fantastisk Anne som projektmager/katalysator Vi siger tusinde tak for den store inspiration.
Ida Juul, lærer, Holstebro Friskole:
SKØN SKOLE er et skatkammer med et hav af inspiration og gode ideer, som er lige til at gå til. Først kan man se eksempler på succesresultater fra andre steder, hvor SKØN SKOLE har sat sine tydelige spor. Billedreportagerne er inspirerende og kan få enhver lærer – og elev til at drømme om læringsmiljøer med opgraderet kvalitet. Måske tænker man, “ja, men det kræver nok mere, end vi er er i stand til”, men disse begrænsninger kan man hurtigt lægge på hylden, når man efterfølgende klikker videre til redskaberne. SKØN SKOLE er en gavebod med spændende, letanvendelige og konkrete oplæg, inspiration, workshops og guidelines, som kan bruges – på egen hånd med eleverne – eller med Anne fra SKØN SKOLE, hvis man er så heldig at have hende med i sit projekt.
For ca 14-15.000 kr. har vi fået solide og flotte møbler og flot designede vægge til vores fællesrum. For de penge har vi fået langt mere end design og møbler. Selv inklusiv betalte vikartimer har udbyttet være fantastisk! Havde eleverne/skolen fået det leveret af professionelle håndværkere, havde vi jo ikke opnået det ejerskab og den stolthed, som vi har nu. Den udvikling hos hver enkel, som processen har medført, det samarbejde, den gensidige anerkendelse og troen på, at vi kan, har været meget mere værd.
Morten Grubert, Innovationslærer på CPH West, Ballerup Handelsgymnasium:
Skøn Skole har været et fantastisk projekt at starte op med i vores nye innovative studieretning. For uden den åbenlyse fordel, at eleverne har fået et fantastisk arbejdsrum, har projektet givet eleverne mulighed for at arbejde med en række af de innovative kompetencer vi har fokus på. Ved hjælp af idegenereringsmetoder fik eleverne styrket deres kreative evner, herunder arbejde med divergente og konvergente processer. Gennem deres handlinger gik de fra ide til innovationer og de fandt ud af, hvor vigtig deres personlige indstillinger var for udførslen af projektet. Eleverne fik på godt og ondt øjnene op for, hvor vigtigt projektstyring og forberedelse er. Til sidst lærte eleverne om diffusion, ved at sprede deres innovationer til ikke bare deres egen lille omgangskreds, men også medier etc. Alt i alt en interessant proces, hvor man virkelig har fokus på den praksisnære undervisning!
Mette Wonsyld, Brædstrup Skole
Vi havde stor glæde af at have en indretningskonsulent fra SKØN SKOLE med de første par dage. Det rykkede projektet et helt andet sted hen, og det synlige resultat har fået et professionelt præg. Vi lavede ikke bare det klassiske, men turde at kaste os ud på lidt dybere vand. Vi har fået helt unikke idéer og et kvalitetssikret resultat. Skøn Skole tilbyder en ”back up-linje” vi kunne ringe til og sparre med undervejs. Det gav en større følelse af tryghed.
Skoleleder Birgit Lose, Christianhavns Døttreskole:
Om begrundelse for deltagelse i skøn skole) ”Min vision er, at vi skal blive mere innovative og projektorganiserede – at vi bliver en refleksiv skole med “cooperative learning”. Her ser jeg Skøn Skole som en mulighed for at blive puffet i den rigtige retning, hvor vi både laver pædagogisk udviklingsarbejde og samtidig forbedrer elevernes undervisningsmiljø til glæde for både elever og lærere.”
(Om hvad eleverne har lært) ”Jeg er dybt imponeret over klassen. Klasseværelse er blevet vildt flot, og de har lært så meget undervejs. De har lært at arbejde projektorganiseret, og de har lært, hvor meget de kan nå, hvis de arbejder sammen. De fik praktiske, sociale og faglige udfordringer – og lærte hele processen fra start til mål. Det giver stolthed at kunne vise så flot et resultat frem og kunne sige: Prøv og se, hvad vi har lavet!”
Om integration af stille og svage elever i klassen) ”Vi har en stor gruppe af elever, som fagligt er meget stærke og synlige i klassen, men der også nogle stykker, der er mere stille. Eleverne har arbejdet sammen med nogen, de normalt ikke samarbejder med og har oplevet nye sider af hinanden. Det er dejligt at se fagligt svage elever vise initiativ og få en fremtrædende rolle. Vi har elever der ofte siger: det kan jeg ikke. Men i Skøn Skoles innovationsuge hørte vi det ikke en eneste gang. Ingen sure miner og ingen der har gemt sig. Alle har været med og alle har gjort deres bedste. Det er en ny verden der har åbnet sig.”