Bag om Skøn Skole

slider3

Skøn Skole er en landsdækkende, non-profit forening.

Vision: Vi vil styrke fundamentet for vores børns læring og udvikling, så det lever op til  fremtidens samfundsbehov.

Skøn Skole vil skabe kreative og inspirerende  læringsmiljøer i de danske skoler i samarbejde med eleverne. Elevernes erfaring med innovation, design og æstetik  bliver udviklet gennem realisering af konkrete, fornyende resultater, der gør en synlig positiv forskel i deres hverdag.

Skøn Skole vil styrke elevernes empowerment og sociale kompetencer gennem nye samarbejdsformer, der udvider deres forståelse for hinandens forskellige kompetencer og styrker.

Skøn Skole vil inspirere eleverne til at påvirke deres egne omgivelser og tage medejerskab for deres læringsmiljø mens de samtidig oplever samfundets interesse og opbakning til deres aktiviteter.  Eleverne vil erfare at initiativ, engagement og ansvar fører til succes.

Baggrund: Omdiskuterede pisa-resultater, for mange afbrudte uddannelsesforløb, skoletræthed, mobning, hærværk og ligegyldighed samt uinspirende omgivelser og dårlige forhold er nogle af de problematikker, der ligger bag Skøn Skoles initiativ. Børn i disse skoler nu er fremtidens unge, der kommer ud på arbejdsmarkedet. Erhvervslivet efterspørger nytænkende, innovative, kreative unge mennesker, der er gode til at samarbejde og til at skabe.

Elever tilbringer op til 16.000 af deres liv i kedelige og uinspirerende lokaler. Næsten hver 2. elev angiver, i en undersøgelse fra DCUM, at de ’ikke har ret meget’ eller ’slet ingen’ indflydelse på skolens undervisningsmiljø. Skøn Skole vil give elever en oplevelse af, at de selv kan være med til at forme deres liv. Det giver dem mod på livet og lyst til at gå i skole.

Målsætning: Skøn Skole efterstræber visionen og tilrettelægger ambitionerne gennem:

Læring om innovation som udvikling af en nye idér og deres realisering i praksis med konkrete værktøjer til planlægning og udførelse.

Læring om æstetik, rumdesign, former, farver og basal håndværk, der ruster eleverner til et fagligt udviklingsforløb, hvor kombineret interlektuelt- og praksisorienteret læring udløser nyskabende og kvalitative løsninger.

Brobygning mellem elever og erhvervsliv ved at skabe det forum, der åbner mulighed for at virksomheder kan engagere sig indholdmæssigt og finansielt, som CSR,  i de danske skoler.

Samarbejder med fagfolk i form af pædagogiske konsulenter, eksperter fra erhvervslivet, indretningskonsulenter, arkitekter og kommuner, der bidrager med professionelle input og sparring.

Foreningen blev stiftet i september 2010 af Anne Hopmann og Regitze Siggaard.

Advisory Board

Repræsentanter fra erhvervslivet sidder i Skøn Skoles Advisory Board

Frivillige

Bliv frivillig og bliv en del af Skøn Skole Vi glæder os over alle, der kan og har lyst til at bidrage til Skøn Skole…