Advisory Board

Skøn Skoles Advisory Board

•   Giver input til, hvad boardet opfatter som relevante udviklingsmuligheder
•   Kommer med ideer til, hvordan Skøn Skoles resultater kan formidles til skolerne på en relevant måde
•   Virker som ambassadører for Skøn Skole
•   Kvalificerer løbende vores arbejde ved at stille de gode spørgsmål, som bringer os videre

Hvis du vil høre mere om arbejdet i Advisory Board, er du velkommen til at kontakte os via regitze@skoenskole.dk

Hans Henrik Knoop
Lektor (msk), Aarhus Universitet (DPU)
Præsident for European Network for Positive Psychology

“Smukke rum skaber smukke tanker, og der er mange, som er overbeviste om, at skønhed, sandhed og godhed er tre sider af samme sag – måske endog identiske kvaliteter i menneskelivet hvis man kigger dybt nok. Så en skøn skole indgyder med stor sandsynlighed elever mere indsigt, mere ansvarlighed og mere mod på livet.

Ligesom to minusser kan blive til plus i matematik, er projekt ”Skøn Skole” for mig at se et skønt eksempel på, at to underskud tilsammen kan give overskud. Man tage: 1 del manglende ressourcer til forbedring af uinspirerende klasseværelser og 1 del manglende praktisk-musisk udfoldelsesmulighed for skoleelever – og inviterer derefter Skøn Skole indenfor i problemerne – og pludselig bliver stemningen meget bedre, fordi skolens elever gives reel mulighed for at skabe den.

At lade børn tilbringe store dele af deres liv på nedslidte skoler, svarer på en måde til at lade dem læse forældede lærebøger. Man sender dem derved et utvetydigt signal om, at skolen ikke har samfundets prioritet, trods alverdens politiske forsikringer om det modsatte. Et signal de i bedste fald ikke kan bruge til noget. Jeg vil anbefale alle at overveje et projekt “Skøn Skole”.

Lars Terney
Partner Nordic Capital

“Skøn Skoles koncept giver virksomheder en mulighed for at bidrage og tage et socialt samfundsmæssigt ansvar. Bidrage til at sikre at folkeskolen skaber det bedste videns råstof hos vores børn og unge – det er jo det, vi skal leve af i fremtiden. Skøn Skoles koncept træner færdigheder som at tage initiativ og ansvar, tænke ud af boksen og arbejde sammen i et struktureret projektforløb. Men det stopper ikke her for Skøn Skole giver også en fantastisk mulighed for at involvere sine medarbejdere, så de motiveres og på egen hud mærker, hvordan deres virksomhed gør en forskel med sit samfundsansvar.

Jeg håber, at flere virksomheder vil få øjene op for den unikke mulighed, Skøn Skole er, for at være med til at gøre en forskel.”

Henrik Juuel
EVP & CFO, Orexo

“Skøn Skole er et fantastisk initiativ, der fremmer indlæringsbetingelserne og børnenes trivsel i vore skoler. Uddannelse og viden er vort eneste råstof i Danmark og det må vi værne om ved at sikre de bedst mulige vilkår. Initiativet er samtidig et forbilledligt eksempel på samarbejde på tværs af det offentlige og det private. Denne samarbejdsmodel er nødvendig for at sikre resultater og fremskridt. Jeg kan på det varmeste anbefale deltagelse i initiativet, enten som skole, sponsor eller i anden sammenhæng”.

Michael Houghton-Larsen
Managing Director at Rygaard Consulting

“Kernen for at sikre det danske samfund er at vi lærer vores børn og unge at samarbejde, at være kreative og at tro på sig selv. Skøn Skole stimulerer de sociale kompetencer gennem en innovativ, systematisk og dokumenterbar tilgang, som jeg ikke før har set virke i praksis. Gennem arbejdet med Skøn Skole danner vi et stærkt fundament for fællesskab og sammenhold til gavn for både elever, lærere og samfundet som helhed”.

Kirsten M. Danielsen
Cand.jur
Learn2innovate.dk

”Jeg brænder for innovation og lærende processer, og det er mit mål at bidrage til at styrke innovationskompetencerne på alle niveauer i Danmark.

Sammen med Skøn Skole arbejder eleverne med kreativitet, innovation, samarbejde, sociale kompetencer og projektstyring. Ligesom kreativitet ikke kun er noget, visse mennesker er født med, men noget der kan læres og planlægges, så kan innovation også læres. Det kræver først og fremmest træning. Med Skøn Skoles unikke koncept kan eleverne træne disse færdigheder og styrke deres engagement, handlekraft og iværksætterlyst i en faglig sammenhæng.

Jeg glæder mig over at kunne bidrage til Skøn Skole med tips og rådgivning inden for innovation til skoler og ungdomsuddannelser”