Forberedelse og trin for trin

Trin 1

Bliv inspireret ved at kigge på de forskellige projektpræsentationer og orienter dig om konceptet.

Få en eller flere kolleger samt ledelse med på idéen.

Svar på de 6 skarpe spørgsmål for at danne jer et overblik over muligheder og omfang. Find ud af hvor stort jeres projekt kan være og fastlæg begrænsninger i forhold til rum, ressourcer, økonomi mv.

Kontakt Skøn Skole hvis I ønsker en Skøn Skole indretnings- & proceskonsulent til at inspirere og facilitere hele eller noget af processen – og til at give specifikt skræddersyet indretningsinput til netop jeres skole. (link kommer)

Tilmeld din klasse og få adgang til alle gratis redskaber samt ansøgningsskema om 20% rabat i byggemarkedet (der skal ansøges min 14 dage før projektstart).

Køb evt. processtyringsredskaber (link kommer)

Trin 2

Informér, motivér og begejstrer elever og andre deltagere. (Find guide til sikker motivation her. I vores processtyringsredskaber finder I færdigformulerede beskrivelser om konceptet, skabeloner og indbydelser til forældre og andre deltagere mv.)

Benyt evt. evaluerings-før-skemaer til eleverne her (Før-skemaerne kan bruges til at få bevidsthed om tilstanden og sætte tanker i gang med det man ønsker at opnå. Klasse-gruppe-skemaet kan bruges til at få afstemt forventningerne til ugen i hele klassen og dermed starte en god proces)

Overvej mulige in- eller externe ressourcer til at hjælpe med at bygge gør-det-selv-møbler (så er du lidt på forkant, før projektet starter)

Trin 3

Start Skøn Skole forløbet med de 6 dage og brug evt. Skøn Skoles processtyringsredskaber

trappe med dage

Trin 4

Rund projektet af (når projektet er afsluttet – fx næste normale skoledag) med at tale om at det, der gik godt, og hvilke udfordringer, I havde undervejs, og hvad I lærte af det. Glæd jer over jeres succes.
Brug evt. efter-evalueringsskemaerne, som kan bruges til at få dokumentation for effekterne af projektet. Her bliver det tydeligt for eleverne, at fx de sociale relationer ofte har forbedret sig markant. Find skemaerne her

Sørg gerne for at sende Skøn Skole link til jeres film, før- og efterbilleder, link eller pdf-er af artikler fra pressen mv. Så videndeler vi gerne for jer, så andre kan få glæde og inspiration fra jer, som I har fået af de forudgående.

Nyeste info:

Lærervejledning