Sådan gør du

Til ildsjæle og skoler, der tænker nyt !

I lægger selv rammerne for, hvor stort eller småt jeres projekt skal være; om I vil forskønne et større fællesareal eller kun bygge en innovativ skraldespand.

Gode argumenter til skoleledelsen

Mindre hærværk. Når eleverne selv er med til at lægge hånd på værket, passer de bedre på det bagefter. Eleverne opnår en glæde ved deres omgivelser og hærværk reduceres.

Innovativ skoleprofil. Ved at sætte innovation, kreativitet og medbestemmelse på skoleskemaet gør du skolen til en attraktiv skole, der har fingeren på pulsen og tør tænke anderledes og udnytter nye muligheder

Udnyttelse af et ofte overset parameter. Ved at udnytte de fysiske eksisterende rammer bedre, får I mere brugbar plads og et undervisningsmiljø, der svarer til nutidens læringsmetoder og appellerer til eleverne. Rummet kan i dagligdagen bruges som “den tredje pædagog”, og med et nyt visuelt udtryk kan rummet afspejle skolens værdier og profil og sende budskaber med fx læringsindhold eller opfordrer til tankevirksomhed eller ønsket adfærd.

Fysiske rammer der giver trivsel. De fysiske rammer forskønnes og gør skolen til et rart sted at være for såvel elever som lærere. I får omgivelser der understøtter faglighed, forbedrer koncentration, ydeevne og velvære. I skaber relation til stedet, ejerskab og stolthed, der bidrager til fastholdelse i uddannelsesforløbet.

Videreudvikling af personale. Forløbet er et pædagogisk udviklingsarbejde for lærerne

• Så enkelt er det :

1. Lad jer inspirere af de mange idéer til en skønnere skole

2. Tilmeld din klasse og få adgang til gratis tips og tricks, sparring og hotline

3. Få styr på økonomien, lav evt. fundraising (få idéer fra vores fundraising-idékatalog) og få via Skøn Skole rabat til indkøb i byggemarkedet.

4. Planlæg dit projekt og køb evt. processtyringsværktøjer, tjeklister mv.

5. Find en aktionsdato og invitér et par gør-det-selv-erfarne forældre eller andre voksne med og søg faglige råd i dit byggemarked.

6. Så er I igang!– Lav en video om jeres projekt og del jeres erfaringer med Skøn Skole, så vi sammen kan vise andre vejen.

Flere fordele til dig som lærer

Du får mulighed for at præsentere dit fag (dansk, matematik, håndværk/design, it) på en ny og konkret måde, så teori og praksis går hånd i hånd.

Du får nye pædagogiske indsigter og møder dine elever, forældre og kolleger på nye måder. Der åbnes op for nye relationer, som du kan få mange fordele af i dit daglige arbejde.

Du lærer nye sider af dig selv at kende og du træner en ny måde at arbejde på, hvor resultatet ikke er kendt på forhånd.

Du får skabt erfaring med nye undervisningsformer

Du når trinmålene og samtidig får du sat fokus på områder som særligt kan støtte elever med faglige udfordringer

Nyeste info:

Lærervejledning